A két héttel ezelőtti Európa Nagydíj után Fernando Alonso arra utalt, hogy a futamot megbundázták, Lewis Hamilton késői büntetése elhiteltelenítette a versenyt. A spanyol később visszakozott, de addigra Hamilton is odaszúrt egy interjúban, amikor arra célzott, hogy Alonso csak a saját gyenge eredménye miatt háborog.

A mclarenes azonban azt mondja, hogy mostanra rendezték az ügyet.

“Kapcsolatban vagyunk. Megvan neki a számom és nekem is az övé. Pár napja sms-eztünk, minden okés. Írtam neki, hogy megkérdezzem, mi a helyzet nála, és azt válaszolta, hogy minden rendben, ő is tudja, hogy működik az autóverseny világa, ez pedig egy kemény év” – magyarázta Alonso egykori csapattársa a Reutersnek nyilatkozva.

Hamilton a versenyzői karrierjét egészen a 2010-es szezonkezdetig menedzsereként dolgozó édesapjával is békülni szeretne, a pilóta bízik benne, hogy Anthony Hamilton a hétvégi hazai futamán, a Brit Nagydíjon végre újra elmegy a versenyére.

“Szerintem eljön majd. Meghívtam őt és az egész családomat, talán szombat este érkezik majd. Vannak jegyeim a lelátóra, mondtam neki, hogy jöhet a paddockba és mehet a lelátóra is. Bejöhetne a paddockba, de aztán kipróbálhatná a lelátót is, más élmény lenne onnan, hiszen eddig mindig csak a tévén keresztül vagy a bokszutcából nézte a versenyeket” – mondta a Daily Expressnek a pilóta.

Hamilton elismerte, hogy az év elején a menedzseri posztról eltávolított édesapjával a fentiek ellenére még mindig nem “100 százalékos” a kapcsolata, azonban hangsúlyozta, hogy nem bánta meg a lépést:

“Igazán jót tett, tényleg. Felnőttem. Még mindig nagyon sokat tanulok, de gyakorlatilag önmagamat menedzselem, én irányítok, én döntök. Büszke vagyok, hogy nem rohantam rögtön új menedzserért.”