Michael Schumachernek nyugodt versenye volt Törökországban, a rajt után megelőzte Jenson Buttont, aki nem sokkal később visszaelőzte, ezzel a hétszeres világbajnok be is fejezte az akciózást. Sebastian Vettel kiesése miatt Schumacher a negyedik helyen zárt, eggyel megelőzve Nico Rosberget.

“Normális verseny volt, nem túl nehéz” – összegzett Schumacher. “Idén valahogy többször is összeakadok Jensonnal, mindig élvezetes, ha egy nem teljesen erős autóval sikerül jó rajtot venni. Sajnos nem tartott elég hosszan a lendület.”

“Jenson azért előzhetett vissza, mert a felvezető kör túl lassú volt, emiatt pedig nagyon alacsony volt a guminyomásom. Az első két körben alig tudtam a pályán tartani az autót, és később is volt egy olyan fázis, amikor a gumik kímélése végett lassabban mentem.”

“Mindenképp léptünk egyet előre, közelebb kerültünk a Red Bullhoz és a McLarenhez, jelenleg a Ferrari és a Renault előtt járunk. Mi vagyunk a harmadik erő.”

Nico Rosberg számára sem volt túl izgalmas a futam, bár sokat kellett lesnie a visszapillantót, hogy Robert Kubicát maga mögött tartsa. Elsőként nem is a versenyről, hanem a Vettel-Webber csatáról szólt. “Teljesen tiszta, hogy Sebastian hibája volt” – mondta Rosberg. “Mark középen maradt, Sebastian pedig irányt változtatott.”

“Ma végig tartottam Michael tempóját, de Robert egyes szakaszokat nagyon megnyomott, így sokat kellett néznem a visszapillantót. A verseny közepén csak az eső miatt maradtam le, ha ki kellett volna mennünk a bokszba, öt másodperces különbségre lett volna szükség ahhoz, hogy egyszerre állhassunk ki. Az eső nem jött, így újra felzárkózhattam Michaelre.”