A 2010-es Maláj Nagydíj legjobbjainak nyilatkozata:


Sebastian Vettel (1.):

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a rajtom, el tudtam menni Nico mellett és be tudtam jönni Mark elé. Viszonylag hosszú a célegyenes, így jó rajt után sikerült egy kis előnyt felépíteni, ami után nagyon későn fékeztem. Szerencsére sikerült megragadnom a lehetőséget. Azután Mark nagyon támadott a második harmadik kanyarban, ahol azért nagyon csúszott a pálya.

Mindketten tudtuk, hogy itt fog eldőlni nagyjából a verseny és harcolnunk kell. De hagytunk helyet egymásnak. Ha Mark a helyemben lett volna, ő is ezt tette volna.

Ettől kezdve csak arról szólt a játék, hogy minél jobban el tudjak húzni. Láttam, hogy körülbelül ugyanazt a sebességet tudjuk tartani Markkal. Eleinte ő tűnt kicsit gyorsabbnak, azután viszont én jobban takarékoskodtam a gumikkal.


A kerékcsere utáni rész rendkívül hosszú volt. Rengeteget izzadtam, nagyon sok folyadékot vesztettem. Szerencsére nem fogyott ki az innivalóm az autóból. Nagyon meleg volt. Fizikálisan nagyon igénybe vett ez a verseny. Néha esőben reménykedtem, hogy egy kicsit le tudjak hűlni.

Tegnap a körülményekkel küzdöttünk, ma szerencsére száraz maradt az idő. A kulcs a győzelemhez az volt, hogy ügyeljünk a gumikra. Végső soron nagyon jó versenyt zártunk, hála a csapatnak. Nagyon nagy pluszt jelent a csapat számára, hogy Mark végzett a második helyen.

Mark Webber (2.):

A rajtál kicsit túlságosan kipörögtek a kerekeim, Sebastian elém került. Megpróbáltam minél jobban kijönni az első kanyarban és a negyedik kanyarig küzdöttünk Sebastiannal. A verseny előtt még beszéltünk a csapatvezetőnkkel, Christan Hornerrel a futamról, ő azt mondta, hogy döntsétek el ti, fiúk. Úgy gondolom, ez a megfelelő versenyszellem a csapatban, hogy bármelyik irányba eldőlhet a küzdelem, aki az ügyesebb, azé a győzelem.  

Óriási eredmény, hogy kettős győzelmet tudhatunk magunk mögött a korábbi két verseny után, amikor nem ott végeztünk, ahol kellett volna. Személy szerint jobb lett volna, ha még eggyel előrébb végzek, de a csapat számára ettől függetlenül rendkívüli eredmény ez.

Nico Rosberg (3.):


Fantasztikus eredmény ez! A rajtot kicsit elrontottam, mert túlpörögtek a kerekeim, ami miatt teret vesztettem. Ettől függetlenül a harmadik helyen maradtam, de a Red Bullok túl gyorsak voltak. Az elején küszködtem a lágy keverékkel ezért Robert Kubica felzárkózott mögém. Aztán a kerékcsere után a kemény keverék már jobban működött. Óriási eredmény ez számunkra, hiszen ez nekünk hazai verseny, maláj olajtársaság támogat minket.

A 2010-es Maláj Nagydíj végeredménye: