A hármasra fáj a foga

Mivel a Mercedes GP Nico Rosberget jó pár héttel Michael Schumacher előtt szerződtette le, így a fiatal német kapta az alacsonyabb, hármas rajtszámot, így is szerepelt az FIA nevezési listáján, míg a később érkező hétszeres világbajnok veteránnak a négyes jutott.

A német Bild tudósítása szerint azonban nem biztos, hogy ez így marad az idény kezdetére, ugyanis Schumacher megkérte a csapatot, hogy hadd cseréljen Rosberggel. “Ross (Brawn, csapatfőnök) tudja, hogy sokkal jobban szeretem a páratlan számokat” – idézte a lap a pilótát, akinek kívánságát az FIA-nak is jóvá kell hagynia majd.

Schumacher csereigényét és annak teljesítését a nap folyamán a Mercedes szóvivője is megerősítette: “Michael jobban kedveli a páratlan számokat. Megkérdezte, hogy lehetne-e az övé a páratlan, mi pedig örömmel elfogadtuk ezt” – mondta a csapat képviselője.

Nem véletlen persze, hogy Schumi a páratlan számokat preferálja, hiszen mind a hét világbajnoki címét ilyen rajtszámmal szerezte: egyszer a hármas, egyszer az ötös, ötször pedig az egyes jött be neki. Külön adalék, hogy négyes rajtszámú autó még sosem nyert bajnoki címet az F1 történetében.

Természetesen a babona mellett a rajtszámok ha nem is törvényszerűen, de általában a csapatsorrendet is kifejezik: az alacsonyabb szám legtöbbször nagyobb presztízst jelent, az előző évben eredményesebb vagy egyszerűen a csapat vezéregyéniségének számító pilóta kapja.