Másfél hónappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy a Sauber-csapat 17 év után eltűnik a Forma-1-ből, de december elején végül az első sikertelen eladás után a kiszálló BMW visszaadta az alakulatot az alapítónak, Peter Saubernek, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig indulási jogot biztosított a számukra.

Most a Sauber lett az első a csapatok közül, amely bejelentette új autójának bemutatási dátumát: a 2010-es járgányt az első tesztnap előtt, január 31-én Valenciában leplezik majd le. A csapatok szervezete, a FOTA a költségek csökkentése érdekében eredetileg egy közös bemutatóban gondolkodott, de ez végül nem valósult meg – ennek ellenére feltehető, hogy az F1-es résztvevők többsége a Sauberéhez hasonló szerény bemutatóra készül.

Bár a svájciak autóját idén már Ferrari-motor hajtja majd, a korábbi név egyelőre megmarad, hivatalosan BMW Sauberként indul a csapat. Az egyik pilóta már megvan: a Toyotánál szépen bemutatkozott Kamui Kobayashi már karácsony előtt szerződést kapott, míg a második versenyzői állásra a mclarenes tesztelő, Pedro de la Rosa és a Ferrari tartalékosa, Giancarlo Fisichella a legesélyesebb.