Óriásbotrány készül a Renault-nál? 1

Csapatutasításra vágta falhoz?

Hatalmas botrányba keveredhet a Renault-csapat, ha igaz a brazil Globo televízió állítása. A tavalyi, első Szingapúri Nagydíj után, amelyet minden valószínűséggel dacolva Fernando Alonso nyert meg, már felmerült az összeesküvés-elmélet, amely szerint a csapattárs Piquet baleset túl jó időben – pont a spanyol bokszkiállása után – történt ahhoz, hogy véletlen legyen – lehet, hogy a gyanakvóknak volt igaza?

“Az én hibám volt. Két extrém stratégiát próbáltunk ki, Fernando nagyon rövid, én pedig nagyon hosszú etapon voltam, a biztonsági autóval kalkuláltunk. Ha nem épp én estem volna ki, jól jött volna a safety car, jól álltam. Mindig közel járunk a falakhoz, és ha egyszer megcsípi az ember, onnan már irányíthatatlan az autó” – mondta akkor Piquet.

A bombát a brazil televízió a mai F1-es közvetítés alatt robbantotta, amelyben azt állították, hogy az eset tényleg szándékos volt, és bizonyítékok is vannak. Azt egyelőre nem tudni, hogy az információ a kirúgása óta a Renalt-t és főleg Flavio Briatorét támadó Piquet-től vagy más forrásból származik. Az FIA már meg is erősítette, hogy vizsgál “egy korábbi Forma-1-es világbajnoki futamon történt eseményt”.