Vad pletyka indult el a héten az F1-es körökben: Fernando Alonso szinte tényként kezelt ferraris szerződéséről kiderülhet, hogy valóban csak spekuláció volt, és a spanyol a Renault-tól a McLarenhez tér vissza.

Alonso Ferrarihoz szerződésének egyik pillére a szponzorváltás, amelynek keretében az eredetileg a spanyollal együtt 2007-ben a McLarenhez érkező Santander 2010-től a maranellói csapatot támogatná. Vannak azonban olyan hangok is, melyek szerint a wokingiak nagyon szeretnék megtartani a spanyol szponzort, és ezért akár még a kétszeres világbajnokot is visszaültetnék az autóba – írja a spanyol El Mundo.  

Alonso 2007-ben látványosan rosszul érezte magát a McLarennél, a csapatfőnök, Ron Dennis egyenlő elbánási politikája miatt úgy érezte, hogy nem kapta meg a kétszeres bajnoknak járó tiszteletet és előnyöket, ezért az év végén távozott is. Azóta több interjúban is elmondta Alonso, hogy a közvélekedéssel ellentétben nem az akkori csodaújonccal, Lewis Hamiltonnal volt baja, hanem a csapat irányítása nem tetszett neki, így nem kizárható, hogy az új főnök, Martin Whitmarsh kevésbé merev stílusával meg tudna békélni.

Érdekes módon a múlt pénteken Whitmarsh kavart kisebb botrányt azzal, hogy tényként beszélt Alonso ferraris jövőjéről, azonban egy másnap megjelent interjúban azt is elmondta, mennyire bánja, hogy el kellett búcsúzniuk a spanyoltól.

Whitmarsh azóta is bánkódik

Whitmarsh azóta is bánkódik

Whitmarsh azóta is bánkódik


“Nem tudtuk kezelni a helyzetet, kiábrándító volt. Én is részese voltam, és be kell valljam, nagyon bánom, igazán kár, ami történt, mert Alonso nagyon jó pilóta. Fernando talán úgy gondolja, hogy egy ember (Ron Dennis – a szerk.) a felelős, de azt hiszem, elég okos ember ahhoz, hogy a szíve mélyén tudja, az ilyen esetekben ez nem így van. Három különböző személyiség csapott össze, és mindhárom győzni akart. Akkor zátonyra futott a kapcsolat, és Alonso távozása volt a helyes lépés. De ez egy jó csapat, ő pedig jó versenyző – még nagyobb sikereink is lehettek volna együtt.”

Alonso Spában is nagyon kétértelműen beszélt a 2010-es folytatásról:

“Mindenki készpénznek veszi, hogy megyek, pedig még nem állítottam semmit. Senki sem állított semmit. Ha nem megyek a Ferrarihoz, sok újságírónak kerül veszélybe az állása” – viccelődött a spanyol.