Gyengén indult tavaly Fernando Alonso renault-s visszatérése, de a csapat az idény utolsó harmadára összeszedte magát, a spanyol a Belga Nagydíjtól a legtöbb pontot szerezte, két győzelmet, egy második és három negyedik helyet gyűjtött.  

A Renault idén is gyengén kezdett, de az idény közepe óta újra javul, Alonso ennek ellenére nem érez hasonló potenciált, mint egy éve.

“Majd meglátjuk. Az idei év más, sosem lehet tudni, mi lesz. Tavaly sem lehetett megjósolni az idény végét, és most sem lehet. De tavaly talán jobban álltunk, akkor futamról futamra javult az autó, idén viszont nem ez a helyzet” – nyilatkozta Belgiumban a kétszeres világbajnok.

“A 2009-es Renault-n már nem dolgozunk, készül a 2010-es autó, ezután nem sok javulás várható, így futamokat is sokkal nehezebb lesz nyerni. Az elmúlt három futamon elég versenyképesek voltunk, ha szerencsénk lett volna valamelyik hétvégén, és kihoztunk volna mindent a lehetőségekből, a dobogó meglehetett volna, ez azonban nem sikerült, így ezután már tökéletes hétvégék kellenének.”

Bár szinte tényként kezeli mindenki, hogy 2010-ben a Ferrarinál folytatja, Alonso azt mondta, hogy nincs a kanyarban semmilyen bejelentés, azt azonban ő is elismerte, hogy “aktívan tárgyal” a jövő évről.

“Még gondolkodom, mérlegelek néhány lehetőséget, meglátjuk. A jövő hétre még nem lehet bejelentést várni.”