Suzuka két év kihagyás után tér vissza idén a Forma-1-es versenynaptárba, miután 2008-ban és tavaly a Honda által birtokolt helyszíntől a Toyota pályája, Fuji vette át a Japán Nagydíj rendezését. Az eredeti tervek szerint 2010-től Suzuka és Fuji évente váltotta volna egymást, de a Toyota nemrég bejelentette, hogy pénzügyi okokból Fuji kiszáll.

Mivel a Honda tavaly év végén távozott az F1-ből, így kétséges volt, hogy mi lesz a Japán Nagydíj sorsa, a gyártó hajlandó-e újabb versenyt rendezni a saját pályáján, de a hétvégén Bernie Ecclestone-nak sikerült megegyeznie Suzukával, így az idén októberi verseny mellett a jövő évi megtartását is vállalták a szervezők.

Ecclestone Valenciában a helyi szervezőkkel is tárgyalt, amelynek eredményeképpen a spanyol utcai pálya 2015-ig szerepel majd a versenynaptárban. Az F1 ura arról is megegyezett a valenciaiakkal, hogy a futamot az augusztusi időpontról, amikor a spanyolok jelentős része nyaralását tölti, októberre helyezik át. Az Európa Nagydíj rendezői szerint ettől az idei 160 ezres nézőszám jelentős növekedése várható.

Doningtonnak virítania kell a lóvét

Doningtonnak virítania kell a lóvét

Doningtonnak virítania kell a lóvét


A jó öreg Bernie a Brit Nagydíj kijelölt új helyszínének, Doningtonnak már nem szolgált ilyen jó hírekkel: az építkezéssel és a finanszírozással is küszködő pálya öthetes ultimátumot kapott, ha addig nem rendezik az ügyeiket, és nem sikerül garantálniuk a 2010-es verseny lebonyolítását, búcsúzhatnak a lehetőségtől.

“Szeptember végéig van idejük, hogy banki garanciával álljanak elő, a szerződésük függ ettől. Ha nem sikerül, adios, amigos!” – nyilatkozta Ecclestone a brit Sunday Expressnek.

A kisember kegyeiből korábban kiesett Silverstone egyre valósabb alternatívának tűnik a Brit Nagydíj további rendezésére, főképp, hogy a pálya tulajdonosa, a Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) vezetősége épp a múlt héten szavazta meg, hogy zöld utat adnak az eladásnak, amelynek keretében tőkeerős – feltehetőleg közel-keleti – befektetőt keresnek.