Az elvi lehetőség még nyitva az indulásra

Az elvi lehetőség még nyitva az indulásra

Mivel a BMW a csapatokat 2012-ig lekötő új Concorde Agreementet az idény végi kivonulása miatt már nem írta alá, és a csapat automatikus részvételét biztosító tulajdonosváltásra kapott pár napos haladékkal sem élt, így a jövő évi Forma-1-es mezőny 13. alakulat számára fenntartott helye szabaddá vált.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által újból megnyitott nevezésre a korábban kimaradt csapatok közül jelentkeztek – bár hivatalosan csak az Epsilon Euskadiról lehetett eddig hallani -, és ha a BMW Sauber svájci, Sauber részlege jövőre is szeretne a rajtrácson lenni, ugyanezt kell tennie. Már csak azért is, mert élő nevezés nélkül befektetőt találni szinte lehetetlen lenne.

A német Auto Motor und Sport híre szerint a Sauber élt is a lehetőséggel, és az augusztus 17-i határidőig leadta a jelentkezését. Mivel a svájci munkajog szerint a BMW nem tartozna anyagi felelősséggel, végkielégítésekkel a Sauber dolgozóinak a gyárbezárás esetén, a lap úgy tudja, hogy a bajor gyártó ezt is a lehetőségek között tartja, nem feltétlenül játsszák újra a Honda-Brawn-féle üzletet, amikor a további kiadások és a kínos lépések elkerülése érdekében a japán cég jelképes összegért adta el a brackleyi alakulatot a csapatfőnöknek.

Ezzel együtt a BMW-nél azt állítják, hogy keresik a csapat továbbélésének módját, és nemrég több nem nevesített érdeklődőről is lehetett hallani.