Két hétig úgy volt, hogy Michael Schumacher fogja helyettesíteni Felipe Massát a valenciai Európa Nagydíjon, egészségi állapotára hivatkozva azonban a hétszeres világbajnok meggondolta magát. Addigra azonban felpörögtek a spanyolországi jegyeladások, a korábbinál jobban fogytak a tikettek, Schumacher bejelentése után visszaállt a korábbi langyos ütem.

Sokan csak azért vettek jegyet, hogy újra lássák Schumachert versenyezni, ám ők hiába várnak arra, hogy a szervező Valmor Sport visszaadja a pénzüket. A jegyeladásokkal eleve rosszul álló szervezők senkivel nem kivételeznek, jegyet nem váltanak vissza, hiszen a vasárnapra elérhető 75 ezer tikettből 30 ezer még most is a pénztárakban van.

Egyébként is arra számított a Valmor, hogy a válság miatt kevesebb néző lesz, mint tavaly, ezért eleve csökkentette a férőhelyek számát. Csakhogy nem számolt Fernando Alonso és a Renault azóta mellesleg törölt eltiltásával, a büntetés jelentősen visszavetette a jegyeladásokat.

Tavaly összesen 230 ezren látogattak ki a valenciai versenyhétvégére, a futamon százezren voltak, az idei nézőszám nagyon messze lesz ettől. 2008-ban verseny közben is jelentősen megcsappant a nézőszám, rengetegen hazamentek, miután Alonso az első körben kiesett. Most abban bízik a Valmor, hogy a Renault büntetésének mérséklése az utolsó pillanatban még megdobja a jegyaladásokat, így nem lesznek bántóan üres foltok a lelátókon.