Mégsem versenyez
Mégsem versenyez

Schumacher lefújta a visszatérést!

Schumacher lefújta a visszatérést!

Mégsem versenyez
Ezért nem tért vissza
Nagyon szerette volna
Badoernek nem lesz könnyű dolga
Fotó megosztása:
Bár a Forma-1 világában rég volt akkora szenzáció, mint Michael Schumacher visszatérése, a nagy durranás mégis elmarad: a hétszeres világbajnok bejelentette, hogy nem tudja helyettesíteni Felipe Massát a Ferrarinál.

“Tegnap este tájékoztattam az elnököt, Luca di Montezemolót és a csapatfőnököt, Stefano Domenicalit, hogy sajnos nem léphetek Felipe helyére. Igazán mindent megpróbáltam, hogy összejöjjön a beugrás, de sajnos nem sikerült” – írta a német saját honlapján.

“Bár minden lehetséges kezelést megpróbáltunk, nem sikerült kiiktatni a nyaki fájdalmamat, amely a mugellói F1-es tesztem után jelentkezett” – tette hozzá a pilóta, aki sérülését még februárban, egy Honda superbike tesztelése közben szerezte.

A német egyébként a héten tesztelt volna újra egy 2007-es Ferrarival, de erre feltehetőleg már nem kerül sor.

“Nagyon sajnálom, hogy a probléma miatt Michael nem versenyezhet megint. Az elmúlt napokban hatalmas motivációt mutatott, ami az egész világon lázba hozta a rajongókat is. A visszatérése kétségtelenül jót tett volna az egész Forma-1-nek, és biztos vagyok benne, hogy újra a győzelmekért küzdhetett volna. A Ferrari és a szurkolók nevében is szeretném megköszönni a csapat iránti hűségét” – mondta a Ferrari elnöke.

“Stefano Domenicalival egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a sokévi kemény munka után Luca Badoernek adunk lehetőséget, hogy az autóba üljön” – tette hozzá Montezemolo.

Az Európa Nagydíjon Massát helyettesítő 38 éves olasz 1998 óta a Ferrari tesztelője, azonban utoljára tíz éve, még a Minardi színeiben állt rajthoz Forma-1-es futamon.