Sebastien Bourdais békében elvált a Toro Rossótól, eredetileg ugyanazt tervezte, hogy jogi úton vesz elégtételt a gárdán, később peren kívül mégis megegyezett a csapattal. Vissza már nem, csakis előre akar tekinteni, abban bízik, hogy kirúgása ellenére a következő idényt is a Forma-1-ben kezdheti.

Bourdais arra alapozza optimizmusát, hogy jövőre három új csapat száll be a sorozatba, sőt az FIA a kiszálló BMW miatt egy negyedik helyet is meghirdetett. Ez sok új ülést jelent, a francia pedig bízik benne, hogy lesz majd olyan, aki fantáziát lát benne. “Elszántan keresek új F1-es helyet” – nyilatkozta Bourdais. “Szezon közben nem lehet tesztelni, úgyhogy a tapasztalatom miatt vonzó lehetek az új csapatok számára.”

Nem lesz egyszerű, mások is vannak a piacon

Nem lesz egyszerű, mások is vannak a piacon

Nem lesz egyszerű, mások is vannak a piacon


“Heidfeld és Kubica is a piacon lesz” – jelezte azért Bourdais, hogy nem lesz annyira könnyű dolga, bár szerinte a két sztárpilótának teljesen másmilyen körülményekhez kellene hozzászoknia egy sztárcsapat után.

Bourdais nem esik kétségbe akkor sem, ha bekövetkezik a legrosszabb és nem talál magának csapatot. “Az év végéig szerződésem van a Peugeot Le Mans-alakulatával. 2010 miatt sem aggódom, jól érzem magam a túraautósok között, Amerikából is keresett már egykori csapatom, a Newman-Haas. Ötmillió dollár kellene, hogy beülhessek az autóba, ekkora összeget viszont mostanában nem könnyű előteremteni.”