Amint a Ferrari bejelentette, hogy Michael Schumacher fogja helyettesíteni a sérült Felipe Massát, Willi Weber menedzser beindította a marketinggépezetet és elkezdődött a Schumi-visszatérést hirdető emléktárgyak gyártása. Csakhogy azóta kiderült, nem biztos, hogy a hétszeres világbajnok zöld utat kap az orvosoktól, ez pedig Webert is lépésekre kényszerítette.

A menedzser annak beismeréseként, hogy még valóban nem biztos Schumacher visszatérése, leállíttatta az emléktárgyak készítését. Erre, persze, jó oka van, nem akar úgy járni, mint 1997-ben: akkor megfontolatlanul milliókat költött a világbajnoki címet hirdető tárgyakra, ám Schumacher végül alulmaradt Jacques Villeneuve-vel szemben.

“Amíg nem teljesen biztos a visszatérés, nem gyártunk semmit” – jelentette ki Weber. Az orvosok erre a hétre ígérnek biztos választ, de Johannes Peil, a Bad Neuheim-i sportklinika főorvosa szerint az utolsó szó Schumacheré lesz.

A hétszeres világbajnok kedden újra kipróbálja a Ferrari 2007-es gépét, ha már a riválisok ellenállása miatt a 2009-es autóval nem körözhet. Schumachernek tapasztalatokra van szüksége, ezért jelentkezett be az újabb tesztre, melyre az előzőhöz hasonlóan a Ferrari Clienti-programja keretében kerül sor. Schumacher állítólag teljes egészében maga fedezi a teszt költségeit.