12 csapat kötelezte el magát 2012-ig
12 csapat kötelezte el magát 2012-ig

F1: Hivatalos a békekötés!

F1: Hivatalos a békekötés!

12 csapat kötelezte el magát 2012-ig
Bernie-ék, az FIA és a csapatok egyezségre jutottak
Fotó megosztása:
Kicsit előreszaladt a Nemzetközi Automobil Szövetség, Max Mosleyék néhány napja már bejelentették, hogy a csapatok aláírták a Forma-1 jövőjét legalább újabb három évre biztosító Concorde-egyezményt. Csakhogy a FOTA néma maradt az ügyben, így biztosan nem lehetett tudni, hogy valóban sikerült-e pontot tenni az ügy végére.

Az istállók szövetsége végül szerda késő este adott ki közleményt, amelyben jelezte, hogy a BMW kivételével minden csapat vállalta a feltételeket és 2012-ig a sorozatban marad. Ugyan a FOTA-nak jelenleg nem tagja a Williams és a Force India, a dokumentumot azonban ez a két alakulat is szignálta.

Az új egyezmény több beleszólást biztosít a csapatoknak a szabályok kialakításába. “A FOTA üdvözli a tárgyalások lezárását, amely az új Concorde-egyezmény mai aláírásához vezetett” – írta szerda este a FOTA, azt sejtetve, hogy az FIA korábbi bejelentése némi csúsztatást tartalmazott. A FOTA egyébként mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a BMW-Sauber “valamilyen formában az új egyezmény részese lehessen.”