Ha minden igaz, Michael Schumacher az augusztus végi Európa Nagydíjtól helyettesíti majd a Ferrarinál a sérült Felipe Massát. Az F1-ből 2006 végén visszavonult német korábban még nem vezette a Ferrari idei autóját, és a 2009-re bevezetett teszttilalom miatt erre csakis akkor lenne lehetősége, ha az összes csapat és az FIA is rábólintana.

Ez nem történt meg, mert bár a csapatok szervezete, a FOTA több tagja is jelezte, hogy nem lenne bajuk egy egynapos kis teszttel, a Red Bull, és a FOTA-n kívüli Williams is vétózott. Mindkét – pontosabban mindhárom – csapat a Toro Rossó-s újonc, Jaime Alguersuari bemutatkozására hivatkozott.

Alguersuari sem vezetett

Alguersuari sem vezetett

Alguersuari sem vezetett


“Jamie Alguersuari sosem ült Forma-1-es autóban a múlt hétvégi magyarországi versenye előtt, biztos vagyok benne, hogy a hétszeres világbajnok, 91-szeres futamgyőztes Michael Schumacher számára sem jelent majd gondot elcsípni a tempót. Michael egyébként is vezetett egy kétéves Ferrarit a múlt héten Mugellóban, biztosan boldogul majd” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A Williams alapító főnöke, Frank Williams szerint rossz precedenst szülne, ha engednék Schumachert tesztelni, tehát elvi jelentőségű a kérdés.

“Természetesen örömmel látjuk Michaelt újra a Forma-1-ben, az is tény, hogy az idény közbeni tesztelés szigorúan tilos, a szabályt az FIA hozta és a csapatok tartják is magukat hozzá. A Magyarországon első futamán résztvevő Alguersuari épp ezért nem ismerkedhetett a Toro Rossóval a versenyzés előtt. A Williams nem lát különbséget Alguersuari és Schumacher helyzete között, és úgy érzi, a szabálytól való eltérés a jövőben hivatkozási ponttá válhatna” ? indokolta a grove-i csapat vétóját Sir Frank.