Még nem került szóba a fizetés
Még nem került szóba a fizetés

Schumacher máris szabályt szegett?

Schumacher máris szabályt szegett?

Még nem került szóba a fizetés
Schumacher máris szabályt szegett? 10
Schumacher máris szabályt szegett? 11
Ma még csak a 2007-es autót vezeti, de az F60-asba is beülhet
Schumacher máris szabályt szegett? 13
Szabályos volt slickekkel menni?
Fotó megosztása:

Szabályos volt slickekkel menni?

Szabályos volt slickekkel menni?

Mivel 2009-től a szezon alatt nyolc napnyi egyenes vonalú aerodinamikai tesztelésen kívül tilos az ilyen jellegű tevékenység a Forma-1-ben, a sérült Felipe Massa helyére elvileg beugró Michael Schumachernek egyelőre régebbi járgánnyal kell beérnie a felkészülés alatt.

Amíg a csapatok és az FIA nem ad rá engedélyt, a német nem vezetheti az idei autót, az F60-ast, így a hétszeres világbajnok tegnap a Ferrari régebbi F1-eseket jó pénzért a kuncsaftok rendelkezésére bocsájtó F1 Clienti programjának egyik résztvevőjétől kért és kapott kölcsön egy 2007-es modellt.

Schumi Mugellóban körözött, azonban az FIA egyelőre aggályosnak tartja a dolgot, mert a versenyző nem a 2007-ben alkalmazott bordázott gumikkal, hanem az F1-ben idén újra bevezetett slickekkel vezetett – mondta el a német DPA hírügynökségnek a szervezet szóvivője.

Valószínű azonban, hogy nem lesz gond a történtekből, ugyanis Schumacher nem Forma-1-es, hanem GP2-es abroncsokat használt. A visszatérésre készülő szupersztár 67 kört ment, legjobb ideje 1:23.736 volt.

“Nagyszerű volt újra F1-essel a pályára lépni, még ha az F1 Clienti részleg egyik 2007-es darabjáról is volt szó, amit GP2-es gumikkal szereltek fel, és ezért nem sok viszonyításra alkalmas. Pár kör után már állandó időket autóztam, elégedett vagyok a teljesítményemmel. Meglátjuk, hogy reagál a testem, az izmaim a következő néhány napban” – mondta a pénteki teszt után Schumacher. 

A német a tegnapi munka után ma már Magyarországon járt, a Honvéd kórházban barátját, Massát látogatta meg, aki folyamatosan javul, orvosa beszámolója szerint már a folyosón sétálgat és alig várja, hogy hazamehessen Brazíliába.

Schumi Mugellóban