Régi járgánnyal hozhatja formába magát

Régi járgánnyal hozhatja formába magát

Bár a Ferrari őt szeretné, és a német is rábólintott, még az orvosok jóváhagyása is kell ahhoz, hogy Michael Schumacher valóban rajthoz állhasson a három hét múlva következő Európa Nagydíjon.

A 40 éves pilóta februárban nagyot bukott egy motoros teszten, és a nyaksérülése még jó ideig kínozta. Az orvosoknak arról kell dönteni, hogy mostanra F1-es versenyzésre alkalmas állapotban van-e már. A vizsgálatokat a németországi Bad Nauheim-i sportklinikán folytatják le.

“Csakis Michael elmúlt hónapokban végzett kemény munkájának köszönhető, hogy egyáltalán felmerülhet ez a lehetőség” – mondta a visszatérésről a Schumacher sérülését kezelő orvos, Dr. Johannes Peil a német Bildnek.

Ha az orvosi jóváhagyás meglesz, még mindig hátravan egy komoly kérdés: hogyan lehet igazán formába hozni a hétszeres bajnokot úgy, hogy idén már tilos a szezon alatti tesztelés, a csapatok legfeljebb nyolc napon, kizárólag egyenes vonalú aerodinamikai próbát végezhetnek?

Nos, a német Tagesspiegel szerint megvan a megoldás. Schumi természetesen az engedélyezett keretek között kipróbálja majd az F60-ast, ezenkívül pedig a Ferrari igazán vastag pénztárcájú ügyfeleinek szánt F1 Clienti program keretében vezeti majd valamelyik régebbi gépet (esetleg egy-két idei újítással is felszerelve).

A tesztek lehetséges helyszíneként Imolát vagy Mugellót említi a lap.