2007-es Ferrarit tesztel Schumacher 1

A semminél jobb lehetőség

Michael Schumacher nincs könnyű helyzetben az Európa Nagydíj előtt, Valenciában úgy kell beülnie a Ferrariba, hogy semmilyen tapasztalata sincs az autóról. Nem is lehet, hiszen a szabályok tiltják az idény közbeni tesztelést, így a hétszeres világbajnok kénytelen lesz viszonylag felkészületlenül nekivágni a futamnak.

Nemcsak a 2009-es, hanem a 2008-as autóval való gyakorlás is tilos, Schumachernek nincs más lehetősége, be kell érnie a 2007-es géppel. A német a felkészülés részeként már ma, Mugellóban tesztel az autóval, a Ferrari mérnökeinek pedig valószínűleg lesz annyi sütnivalójuk, hogy a szabályok adta keretek között az ideihez hasonlóvá alakítsák át az autót.

“A Forma-1-ben teszttilalom van, ezért megkerestem az F1 clientis srácokat, hogy tudnak-e adni egy autót. Persze ezek nem friss járgányok, de szeretnék a lehető legtöbbet vezetni, a következő hetek a felkészülésről szólnak majd” – írta a német a saját honlapján.

Arra is választ ad majd a teszt, hogy Schumacher sérült nyaka bírja-e egyáltalán a terhelést, bár a szívósságáról ismert német aligha panaszkodik majd fájdalomra. “Az idei vagy a tavalyi géppel nem gyakorolhatok, de szeretnék a lehető legtöbbet vezetni és ez egy jó lehetőség” – írta honlapján Schumacher, aki Valenciáig néhány felesleges kilótól is szeretne megszabadulni.

Alain Prostot egyébként váratlanul érte Schumacher visszatérése, a négyszeres világbajnokot meglepte a döntés. “Nem értem a döntést, de tiszteletben tartom” – mondta Prost. “Három évvel ezelőtt befejezte, felszedett egy kis súlyt és még motorbalesete is volt, mégis megpróbálja. Kockázatos dolog, de biztos nagyon akart segíteni a Ferrarinak.”