Felipe Massa Magyar Nagydíjon elszenvedett balesete után teljes erővel indult be a pletykagyár, a különböző lapoknak tucatnyinál is több jelölt nevét sikerült bedobniuk a köztudatba. Továbbra is erősen tartja magát, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher lehet a helyettes, a pilóta szóvivője és menedzsere az ügyben ugyan teljesen eltérő állásponton van, a Ferrari viszont opcióként számol a jelenleg tanácsadóként dolgozó exbajnokkal.

Schumacher csendben van a beugrással kapcsolatban, egyes hírek szerint kivárásra játszik: addig nem akar sem konkrét igent vagy nemet mondani a kérdésre, amíg nem beszél személyesen a jó barátjának számító Massával. Schumacher kíváncsi rá, hogy a brazil kit tudna elképzelni a saját helyén, ez alapján ad majd választ. Egy német női magazinnak ugyan azt mondta, kitart 2006-os, visszavonulásról szóló döntése mellett, de ez természetesen nem jelent semmit.

Schumacher mellett esélyesként tartja magát a két tesztpilóta, Marc Gené és Luca Badoer, de felmerült már Fernando Alonso, Sebastien Bourdais, Nelson Piquet, Nico Hulkenberg és Jacques Villeneuve neve is. De ezzel nincs vége, hallottunk már Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi esélyességéről is, sőt a BMW szerdai F1-es kiszállásról szóló bejelentése után azt sem lehet kizárni, hogy Robert Kubica ülhet be a Ferrariba. Az olasz La Stampa David Coulthard nevét dobta be.

A korábbi német F1-es pilóta, Hans-Joachim Stuck szerint a Toro Rossótól kirúgott Sebastien Bourdais lehet a legjobb választás. “Idén nem lehet tesztelni, Bourdais pedig ‘képben van’, menedzsere ráadásul a Massa ügyeit is intéző Nicolas Todt” – mondta Stuck. “Emellett fontos lehet az is, hogy a Toro Rossóban már megismerte a Ferrari-motort, személy szerint pedig biztos vagyok benne, hogy többet tud annál, mint amit eddig mutatott.”

Bourdais egykori főnöke, Franz Tost ezzel szemben úgy véli, Fernando Alonso lenne a legjobb húzás. “Már vasárnap este beszélgettünk erről” – fogalmazott Todt. “Leszámítva a meglévő szerződésekkel és szponzorokkal kapcsolatos problémákat, a spanyol lenne a leglogikusabb választás.”