Tegnap írtunk róla, hogy a német Sport Bild állítása szerint 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve megerősítette, hogy 2010-ben visszatér az F1-be. A kanadai versenyző cáfolta, hogy ezt mondta volna.

“Ez egyáltalán nem igaz. Senkinek nem adtam interjút attól a magazintól. A USF1-tól nem kerestek meg” – mondta Villeneuve az Auto123.comnak

“Jacques jól mondja, Monacóban csevegtünk egy kicsit, de azóta sem volt alkalmunk újra beszélni” – erősítette meg a kanadai szavait a USF1 főnöke, Peter Windsor is.

Az angol szakember ennek ellenére hozzátette azért, hogy egy tapasztalt pilóta leszerződtetése a pakliban van: “Fontolgatjuk, hogy 2010-ben egy tapasztalt versenyzőt is alkalmazzunk. A megfelelő időben döntünk majd erről.”

Windsorék még nem döntöttek a pilótákról

Windsorék még nem döntöttek a pilótákról

Windsorék még nem döntöttek a pilótákról


Villeneuve azt is elmondta, hogy kicsit félreértelmezték a korábbi nyilatkozatait: “Néhány héttel ezelőtt arról beszéltem, hogy szeretnék visszatérni a Forma-1-be, de az esélyeim elég kicsik” – állította. Ezzel együtt egy kanadai lapnak arról is beszélt, hogy a USF1 jó lehetőség lenne számára amiatt, mert a központjuk Észak-Amerikában fekszik, és Peter Windsort is nagyon régóta ismeri, már apjának, az 1982-ben elhunyt Gilles Villeneuve-nek is jó barátja volt.

A 38 éves versenyző a hétvégén a spái 24 órás futamon vesz részt, de a Hungaroringre is elrepül, hogy a jövő évi lehetőségeiről tárgyaljon.