Az átmeneti éveit tölti

Az átmeneti éveit tölti

Az elmúlt héten és tegnap is felmerült, hogy Fernando Alonso jövő évi Ferrarihoz való leszerződése már eldőlt, a spanyol 2010-től már náluk versenyez.

A híreket cáfolta a Ferrari, és a Nürburgringen a kétszeres világbajnok is ugyanígy tett tegnap.  

“Ezek csak pletykák. Ez megy már az elmúlt négy-öt évben mindig” – mondta Alonso, amikor pedig konkrétan rákérdeztek nála, hogy van-e szerződése vagy tárgyalt-e már a maranellóiakkal, így válaszolt: “Nincs és nem.”

A Renault-val tavaly és idén is inkább csak küszködő spanyol azért elismerte, hogy hiányzik neki a győzelem, de a Ferrari egyelőre csak annak kapcsán jár a fejében, hogy 1996 és 2000 között Michael Schumachernek sem sikerült náluk bajnokságot nyernie.  

“Fontos a győzelem, de nem a világ vége, ha nem sikerül. Hiányzik persze, semmi kétség. Nyerni szeretnék, versenyképes autót akarok minél előbb, de azt is megértem, hogy ilyen a sport, és mindenütt előfordul az ilyesmi, a teniszben, a kosárlabdában, a fociban is ez van. Persze a motorsportban a tetejébe még a csapat, az autó is nagyon sokat számít.”

“Láthattuk, hogy talán minden idők legnagyobb versenyzője, Michael a két benettonos címe után öt évig várt a Ferrarinál, mert nem csak az emberen múlik a siker, a csapaton, a technikán is. Én is itt tartok most a pályafutásomban, várakozó állásban, és közben fejben és testileg is erősödöm.”

Alonso idén az eddigi nyolc futamon összesen 11 pontot gyűjtött.