Hülyeséget beszélt, bocsánatot kért

Hülyeséget beszélt, bocsánatot kért

Bernie Ecclestone a Timesnak adott hétvégi interjújában a demokrácia hátrányait és a diktatúrák előnyeit ecsetelte, és egészen odáig merészkedett, hogy a Harmadik Birodalom vezetőjét, Adolf Hitlert is méltatta. A dolog természetesen óriási felháborodást keltett, zsidó szervezetek és számos politikai szereplő is elítélte az F1 urát, és mostanra Bernie is bánja az elhangzottakat.

“Nagyon sajnálom, idióta voltam! Igazán, őszintén bocsánatot kérek!” – mondta tegnap a Jewish Chronicle-nek Ecclestone.

“Sosem támogattam Hitlert, nem hiszem, hogy bárki is lenne, aki egyetérthetne az általa elkövetett szörnyűségekkel. Nagyon sajnálom, hogy sokan félreértettek és sértve érezték magukat. Tényleg igazán sajnálom, ugyanis én magam is nagyon sokat tettem a zsidó közösségért, jótékonykodtam és ilyesmik” – tette hozzá.

A botrányos nyilatkozat miatt a hockenheimi pálya megmentésére Ecclestone-nal tervezett hétvégi találkozóját is lemondta Baden-Württemberg miniszterelnöke, jó hír azonban az F1 szempontjából, hogy bár a tartományi vezető nem lesz ott, a tárgyalást azért megtartják, a szövetségi állam két tisztviselője leül majd Bernie-vel vasárnap.