A Ferrari már a Spanyol Nagydíjon sem tűnt rossznak, Monacóban pedig egyértelműen a mezőny második legjobbja volt a Brawn mögött. Felipe Massa egyelőre óvatosan fogalmaz, de Kimi Räikkönen nem rejti véka alá, hogy csak a győzelemmel lesz elégedett, és azt minél előbb szeretné már.

“Nem örültem igazán a monacói harmadik helynek. Persze, ez volt az utóbbi idők legjobb eredménye számunkra, de nem volt benne semmi újdonság, tudom, hogy győzni is tudok. Amikor ilyen előnnyel vezet az élen álló a bajnokságban, csak a győzelem jelent valamit. A dobogó azért jó jutalom a csapatnak, az elmúlt hetek megfeszített munkája meghozta a gyümölcsét” – mondta a finn.

“Már tudjuk, hogy a jó irányba tartunk, van még néhány tennivaló, de előbb-utóbb újra győzni fogunk. A következő futamokon újabb fejlesztések kerülnek az F60-asra, amelyekkel még komolyabb ellenfelei lehetünk az élen állóknak az időmérőn és a versenyen is.”

A Monacói Nagydíjjal kapcsolatban Räikkönen leginkább azt sajnálta, hogy nem sikerült elcsípnie a pole-t, szerinte ugyanis a második rajtkocka miatt nem volt igazi esélye.

Csak a rajthelyen múlott?
Csak a rajthelyen múlott?

Räikkönen győzelmet jósol

Räikkönen győzelmet jósol

Csak a rajthelyen múlott?
Azért így is volt minek örülni
Fotó megosztása:
Azért így is volt minek örülni

Azért így is volt minek örülni

Azért így is volt minek örülni


“A monacói kvalifikáció mindegyik másiknál fontosabb, és majdnem sikerült is tökéletes munkát végeznem, csak 25 ezreddel maradtam le. De ha nem az első kockából indul az ember, akkor valószínűleg nem is nyer ott. A második rajtkocka meg különösen keveset segít. Az ember a koszos oldalról indul, a kerék kipörög, bármikor rajtoltam onnan, mindig veszítettem legalább egy helyet. Rubens meg is előzött. Kár, mert ha Button mögött maradhattam volna, el tudtam volna lépni” – magyarázta Räikkönen.

“Az utolsó kiállásnál veszítettem is pár másodpercet, mert valami gond volt a jobb hátsó kerékkel, így még távolabb voltam a braziltól, mint előtte – így nem volt könnyű a második helyért küzdeni. De mindkét autó célba ért, fontos pontokat szereztünk, így van okunk elégedettségre is Monaco után.”