Jenson Button idei négy győzelmével bizonyította, hogy zseniális keze van, az angol pilóta a világbajnoki cím első számú esélyese. Remeklését látva sokan dicsérték már képességeit és teljesítményét, most Michael Schumacher is beállt a sorba: a hétszeres vb-győztes a Daily Telegpraph hasábjain méltatta Buttont, aki a 2004-es szezonban harmadik helyen zárta az összetett versenyt Schumacher és Barrichello mögött.

“Amint Jenson megérkezett az F1-be, rögtön világossá vált, hogy nagyon tehetséges” – mondta Schumacher. “Nemegyszer volt jobb csapattársánál az időmérőn, sőt megesett, hogy a versenyen is jobb eredményt ért el nála” – utalt a német testvérére, Ralfra, aki 2000-ben Button kollégája volt a Williamsnél.

“Amikor az látszik, hogy egy tapasztalt pilótával rögtön egálban van egy új srác, nem is lehet semmilyen kétség a képességeit illetően.” Schumacher szerint 2004-ben volt a fordulópont, amikor Button megszerezte a San Marinó-i pole-t. “Már akkor bizonyította, hogy a legmagasabb szinten tud vezetni, ha az ő igényei szerint építenek meg egy autót.”

Schumacher szavai abból a szempontból biztosan jól jönnek Buttonnak, hogy idén sok kritikát kapott amiatt, hogy csak igazán jó autóval tud sikereket elérni. Egyik legnagyobb bírálója a Renault-csapatfőnök Flavio Briatore, aki sokak szerint irigységből támadja minden alkalmas pillanatban Buttont.