Legkésőbb év végén minden bizonnyal szembe kell néznie a Williamsnek azzal, hogy Nico Rosberg elhagyja a csapatot, a német pilóta versenyképes autóra vágyik, amit Sir Frank Williams képtelen biztosítani számára. Rosberg már bejelentette, hogy át kell gondolnia lehetőségeit és megfontoltan kell döntenie, karrierje szempontjából ugyanis nem mindegy, hol folytatja pályafutását.

Patrick Head szerint Rosberg szinte biztosra vehető távozása nem jelenti azt, hogy automatikusan a tesztpilóta, a Forma-3-as Euroseries-győztes Nico Hülkenberg lép a helyére. Az istálló társalapítójának számító Headnek nincs kifogása Hülkenberg személye ellen, de túlságosan tapasztalatlannak tartja.

“Azt hiszem, párszor már felbosszantotta Sam Michael csapatfőnököt” – árulta el Head. “Tavaly és idén is elsőként, az első napon vezethette új autónkat, de mindkétszer gyorsan a kavicságyban kötött ki, ahelyett, hogy szorgalmasan gyűjtögette volna az adatokat. Nem lenne okos döntés, ha őt választanánk.”

Rosberg igazi vezér a Williamsnél, bátran lehet rá építeni, a csapatnak pedig hozzá hasonló személyiségre van szüksége, állítja Head. Ha vissza akar kerülni az élmezőnybe, bizonytalan újonc helyett kénytelen lesz tapasztalt pilótát szerződtetni a gárda.