Az első három nyilatkozata az időmérő után:

Jenson Button (1.):

Váratlan, de annál kellemesebb első hely ez a mai és talán az évad legmegnyugtatóbb pole pozíciója ez. Rubens egyész hétvégén nagyon gyors volt és én is előnyömre tudtam fordítani, hogy megnéztem a beállításiat. A Q3-ban futott köröm, a legjobb volt, amit ezen a hétvégén produkáltam. De minden nagyon rosszul is sikerülhetett volna, mert Kubicát el kellett engednem, aki gyors körön volt, épp csak elértem a rajtvonalat, másodperceken múlott, hogy gyors kört futhattam. Kissé meglepődtem a pole pozíciós időmön.

Nem hiszem, hogy óriási előnyünk lenne, de az egész autó remekül működik. A csapat jól dolgozik, továbbra is vannak még tartalékaink. Ugyanakkor nagyon szoros az élmezőny. A Ferrari is sokat fejlődött, nekik KERS is van az autójukban, de ennek ellenére kényelmes helyzetből várhatom a versenyt.  

Sebastian Vettel (2.):

Vettel közel volt a pole-hoz

Vettel közel volt a pole-hoz

Vettel közel volt a pole-hoz


Nagyon erős a kocsink. Úgy tűnik, ezen a hétvégén is kifogástalanul működik. Úgyhogy igen elégedett vagyok. Jó kört mentem, de nem volt elég, hogy Jensont legyőzzem. Reménykedtem az első helyben, de az utolsó pillanatban  Jenson elvette tőlem. Jó lett volna az első rajthely, de az első sor is remek eredmény.

Rubens Barrichello (3.):

 Egészen jól alakult eddig a hétvége itt Spanyolországban, elégedett vagyok a harmadik helyemmel. Én is jó kört teljesítettem a Q3-ban, de talán egy kicsit túl hamar futottam a körömet. Kissé elkeserítő, hogy a Q2-ben futott kiváló köröm ellenére sem tudtam megszerezni az első helyet. Jenson jó munkát végez, ezért egy kicsit erősebben kell próbálkoznom, hogy el tudjam kapni.

A 2009-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésének eredménye:

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör