Az F1 ura tavaly késő ősszel állt elő nem is annyira új ötletével, amely szerint a pilótáknak nem pontokat kellene osztogatni, hanem csak az első három kapna érmeket. Az F1 ura azt szeretné, ha a győzelmek száma döntené el a bajnokságot, mert szerinte csakis ez ösztönözné a versenyzőket az előzésekre.

Az elképzelés finoman szólva sem aratott elsöprő sikert, egyetlen csapat és aktív pilóta sem állt ki mellette nyíltan, a Forma-1- szabályait hozó FIA elnöke, Max Mosley pedig a bevezetés előtt közvélemény-kutatást javasol, hogy kiderüljön, a nézőknek tetszene-e az új rendszer.

A jó öreg Bernie erre nemrég azzal felelt, hogy őt aztán nem érdekli a közönség véleménye, ennyi erővel minden csip-csup ügyről meg lehetne kérdezni őket, egy friss interjúban pedig újra kifakadt:

“Az éremrendszer elutasítása miatt nagyon pipa vagyok! Egyáltalán nem fair, hogy a győztes csak két ponttal kap többet, mint a második helyezett. Azért változtattunk, mert Eddie Jordan (1991 és 2005 között a Jordan-csapat főnöke és tulajdonosa) panaszkodott, hogy milyen rosszul mutat az a szponzoroknál, hogy egy csapat nem szerez pontot. Arra persze nem gondolt, az hogy néz ki, hogy az ő csapata csak négy pontot szerez, míg a bajnok 128-at!” – füstölgött Ecclestone a Daily Telegraph-ban.

“De felejtsük akkor el az érmeket! A lényeg egy olyan rendszer, amelyikben érdemes a győzelemre hajtani a második hellyel való megelégedés helyett. Ki kockáztatná két vacak pontért, hogy falnak megy? Ha többet lehetne vele nyerni, akkor már talán. Mondogatják, hogy ma már nincsenek előzések. Hát ez a pilótákon múlik! Nem kell mindig győzniük, hogy bajnokok lehessenek, őrület!” – érvelt a kisember.