A márciustól a McLaren közvetlen irányításától visszavonuló Ron Dennis az F1 Racingnek adott interjújában az elmúlt években elveszített pilótáiról, Fernando Alonsóról, Kimi Räikkönenről és Juan Pablo Montoyáról is beszélt.

A 2007-ben két világbajnoki címmel a csapathoz szerződő Alonso eredetileg három évre írt alá a McLarenhez, de egyetlen igen feszült és botrányos idény után vissza is tért a Renault-hoz – Dennis szerint nem volt mit tenni.

“Fernando egyértelműen nem számított rá, hogy úgy alakulnak a dolgok Lewisszal, ahogy végül alakultak. Sem számára, sem számunkra nem működött a dolog, ezért nehéz döntést kellett hozni, de helyesen döntöttünk.”

Kimi Räikkönen 2002 és 2006 között versenyzett a csapatnál, de a McLaren-vezér állítása szerint a finn esetében csakis a pénz döntött a Ferrarihoz való szerződésében:

“Olyan ajánlatot kapott, amit nem tudott visszautasítani. Sokkal jobb üzletett kötött a Ferrarival annál, amit mi valaha is ajánlani tudtunk volna” – magyarázta Dennis.

Räikkönen második és egyben utolsó tartós mclarenes csapattársa, Juan Pablo Montoya esete már más volt, a kolumbiait 2006 közepén el kellett engedni, mert nem volt már alkalmas az F1-es versenyzésre.
 
“A szerződés felbontása volt a jó megoldás. Egyik fél számára sem működött a kapcsolat. Montoya teljesen kiábrándult a Forma-1-ből, így a csapatnál sem érezte jól magát” – erősítette meg az angol szakember az azóta a NASCAR-ban versenyző pilóta interjúiból egyértelműen kivehető hozzáállását.