Bár Bernie Ecclestone többször is hangsúlyozta már, hogy a Honda kiszállása az F1-ből nem nagy veszteség, úgy tűnik, azért ő is levont bizonyos következtetéseket a történtekből.

Ecclestone legújabb elképzelése szerint úgy lehetne az F1-ben tartani a gyártókat, ha nem korlátoznák őket abban, hogy mennyit költhetnek a sportra, ezért cserébe viszont hosszú távú kötelezettséget várna az F1 ura.

“Ha az autógyártók hajlandóak hosszú távra elkötelezni magukat, mondjuk hét és tíz év közti időre, akkor hagynunk kellene őket, hogy annyit költsenek, amennyit a kedvük tartja, feltéve persze, hogy ésszerű áron adnak motort és sebességváltót a független csapatoknak” – nyilatkozta Ecclestone a Daily Telegraphnak.

“Hogy hajlandóak lennének-e erre, nem tudom. Mindig is nehéz volt rávenni őket bármire is. De ha belemennének, akkor megelőzhetnénk a Honda-féle eseteket, mert így a gatyájukat is leperelhetnénk róluk, ezt pedig ők sem szeretnék” – tette világossá Bernie.

Az aprócska angol a közelmúltban ugyan cáfolta azt a híresztelést, hogy a pályákkal és a televíziókkal kötött szerződéseiben legalább 20 autós rajtrácsra vállalt kötelezettséget, de most arról is beszélt, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy a nagyobb csapatok harmadik autóival kellene kiegészíteni a mezőnyt.

“Nagyjából ez lenne a helyzet. Ha a gyártók képesek más csapatokat motorokkal ellátni, akkor egy harmadik autót is indíthatnak. Jobb 20 autó a rajtrácson, az már mindegy, hogy a gyártók vagy független csapatok indítják őket.”