Az F1 ura, Bernie Ecclestone nagyon nem szereti, ha beleszólnak olyan kérdésekbe, amelyekről ő úgy gondolja, hogy csak rá tartoznak. A Forma-1-es csapatok egy ideje nagyobb részt követelnek a sport televíziós és egyéb bevételeiből, és a kérdésben a felügyelőszervezet, az FIA elnöke Max Mosley is melléjük állt. Ecclestone már korábban is figyelmeztette barátját, hogy a pénz kérdéséhez semmi köze, és most újra a helyére tett mindenkit.

“A sportszabályok hozzák tulajdonképpen a bevételt, a gazdasági oldalt pedig mi irányítjuk. Az FIA csak a szabályok megtartása felett őrködjön, majd mi és a csapatok megírjuk őket” – mondta Bernie.

Ecclestone már jó ideje erőlteti a mostani pontrendszer eltörlését és helyettük egy új éremrendszer bevezetését, amelyben a bajnokságot kizárólag a győzelmek száma döntené el. Az ötletnek eddig nem sok támogatója akadt, és Max Mosley is azt javasolta, hogy a bevezetés előtt előbb közvélemény-kutatást kellene tartani az F1 nézői körében. Bernie-nek ez az ötlet sem tetszik.

“Nem akarjuk megkérdezni az embereket, mert ennyi erővel állandóan a közvéleményt kellene kérdezgetni minden apró-cseprő kérdésben!”

Az F1 78 éves irányítója egyébként annak ellenére, hogy cseppet sem bánkódik a Honda távozása miatt, igyekszik megmenteni a brackley-i csapatot: “Segítek a megmentésükben. Én vagyok a közvetítő” – mondta a milliárdos.