Még tavaly kezdődött az az ügy, amelyben egy a McLarentől korábban kirúgott alkalmazott beperelte a cég vezetőjét, Ron Dennist amiatt, mert szerinte állítólagos homoszexualitása miatt távolították el az állásából.

A volt légikísérő, Peter Boland által kezdeményezett tárgyalás januárban kezdődött, de már véget is ért. A férfi ugyan a múlt héten a homofóbia mellett még rasszizmussal is megvádolta Dennist, de ma mindent visszavont a southamptoni munkaügyi bíróságon.

A McLarennél 2002 és 2007 között alkalmazott férfi “alaptalannak” nevezte a saját állításait, elmondása szerint hiba volt azt sugallnia, hogy volt munkaadója akár homofób, akár rasszista lenne, és bocsánatot is kért a bíróság és a peres fél idejének elpocsékolásáért, és az esetleg okozott fájdalomért.

Dennis mellett egyébként egykori riválisa és barátja, Eddie Jordan állt ki a McLaren-vezért kimondottan feddhetetlen emberként leíró vallomásában, majd Boland ügyének a kegyelemdöfést az adta meg, hogy kiderült, helyére épp egy melegségét nyíltan vállaló stewardot vettek fel, aki azóta is teljes megelégedésre végzi a munkáját a főnök repülőgépén.