Az F1-ben 1989-től 11 évet eltöltött Johnny Herbert szerint nem valószínű, hogy valaki valaha is még egyszer úgy uralja a sportot, mint Michael Schumacher tette a kilencvenes években és főképp az ezredforduló után, de a háromszoros futamgyőztes szerint talán az új világbajnoknak, Lewis Hamiltonnak lehet erre esélye.   

“Pillanatnyilag őt látom ilyennek. Nem hiszem, hogy Kimi vagy Felipe képes lenne erre. Ha a McLaren lendületben tud maradni, mint Michael idején a Ferrari, akkor Lewisnak van esélye. Persze vannak mások is, például Vettel, de nem hiszem, hogy a Red Bull idén hirtelen nagyon jó lenne. Kubicának is szép jövője van, a mostani csapatával túlteljesítette az elvárásokat. Bár az autója nem volt a leggyorsabb, mégis állandóan teljesített” – nyilatkozta Herbert a Crash.netnek.

“Szóval vannak néhányan, akik jók lehetnek majd, de azt hiszem, Lewisnak van esélye arra, hogy megismételje Michael eredményét. Fiatalabb Schumachernél, mindenkinél fiatalabban lett bajnok, szóval minden csak azon múlik, hogy hogyan tud együtt dolgozni a csapattal, márpedig elég jónak tűnik a kapcsolatuk” – folytatta.

Herbert azonban azt is kiemeli, hogy a Ferrari 2000-es évek eleji hosszú dominanciája kivételes jelenség volt, nem valószínű, hogy a McLaren hasonlóan hosszú ideig a csúcson lehet majd.

“Ahogyan láthattuk már, az erőviszonyok elég gyakran változnak, gondoljunk csak a Michael előtti Ferrarira! Egyetlen csapat sem uralta soha úgy a sportot, mint a Ferrari Schumacherrel. Voltak a williamses évek, a brabhames évek, a McLaren korszaka a nyolcvanas években, de egyik sem tartott tovább három évnél, esetleg négynél. Nagyon-nagyon ritka, hogy egy csapat olyan sokáig legyen a csúcson, mint a Ferrari.”

Herbert egyébként azért is szorít Hamilton sikeréért, mert szerinte a brit autóversenyzőknek szüksége van egy hozzá hasonló sztárra, hogy a szponzorok, a csapatok bizalmat adjanak nekik az ez európai riválisok mellett.