Cesare Fiorio, aki az 1980-90-es évek fordulóján a Ferrari csapatfőnöke volt, később pedig a Ligier-nél és a Minardinál dolgozott, vélemény szerint Fernando Alonso kimagaslik a mai Forma-1-es mezőnyből.

Az olasz szakember szerint a mostani nagy szabályváltozások idején a spanyol versenyző aranyat érhet majd. Fiorio, aki elsőként adott F1-es tesztlehetőséget Alonsónak a Minardinál 1999-ben, úgy gondolja, hogy a kétszeres bajnok a Ferrarival együtt nagyon ütőképes lehetne.  

Fiorio hozta az F1-be

Fiorio hozta az F1-be


“Lewis Hamiltonnál is jobb. Puszta sebesség szempontjából egy szinten vannak, de Fernando jóval kevésbé hajlamos a hibázásra. Egyenletesen teljesít, jó ritmussal versenyez, és nagyon intelligens. A Ferrarival kivételes párost alkothatnának. A konstruktőri cím megnyerésével Maranello bizonyította, hogy a lehető legjobban dolgoztak a gyárban és a pályán is, de az egyéni bajnoki cím elvesztése azt mutatja, hogy talán nincs minden rendben a versenyzőkkel” – hibáztatta Fiorio Räikkönent és Massát, elfeledve az elfüstölt motorokat és a bokszutcai bakikat.