Amerikában már van neve

Amerikában már van neve

Nagyon úgy néz ki, hogy a hosszú-hosszú várakozás után idén végre Forma-1-es versenyzési lehetőséget kapó Sebastien Bourdais pályafutása csak egy évig tartott a száguldó cirkuszban. A Toro Rosso szinte biztosan leszerződteti a svájci újoncot, Sebastien Buemit, míg Bourdais-nak Takuma Satóval kellene megküzdenie a másik helyért, de a megkívánt szponzori pénzek csak a japán mögött állnak.

A 2004 és 2007 között négy ChampCar-bajnoki címet begyűjtő francia versenysorozata azóta már nem létezik, de az IndyCarban biztosan szívesen látnák, ha az F1-ben nem tartanak igényt a szolgálataira.

“Nyitott vagyok a lehetőségekre. Kell valami jó munka, Amerika is izgalmas lenne. Az F1-en kívül is nézelődtem, autóversenyző vagyok, ez a munkám. Valami megélhetést kellene találnom, de ez nem valami könnyű most, senki sem akarja elkötelezni magát” – nyilatkozta Bourdais az Autosport.com-nak.

Az viszont nem valószínű, hogy Bourdais-t visszavenné régi csapata, mert ugyan a Newman/Haas/Lanigan átmentette magát az IndyCarba de két idei győzelme ellenére is szponzori gondokkal küzd, és jövőre csak egy autót indít, egyik versenyzőjüket, az egykori F1-est, Justin Wilsont már el is küldték.