Megmenekültek

Megmenekültek

A McLarennel nemrég szövetséget kötött sereghajtó, a Force India októberben már egyszer bejelentette, hogy idei pilótafelállásuk – Giancarlo Fisichella és Adrian Sutil – 2009-ben sem változik, de azóta a tulajdonos, Vijay Mallya többször is utalt arra, hogy a kérdésről a wokingi nagy testvér véleményét kikérve dönt majd véglegesen.

Az indiai milliárdos még a múlt pénteken is arról beszélt, hogy semmi sem végleges, mára azonban nem kell tovább aggódnia Fisichellának és Sutilnak, tényleg maradhatnak.

 “Igazán örömmel vettük az új partnerünk [a McLaren] szakértelmét és tanácsát a kérdést illetően, de végül csakis mi döntöttünk a jelenlegi pilótakínálat tekintetbe vételével. Giancarlo, Adrian és Tonio [Liuzzi, a teszt- és tartalékpilóta] személyében a tapasztalat, a lelkesedés, és most már az állandóság nagyszerű keverékével rendelkezünk” – állt Mallya nyilatkozatában.

Az indiai vezér szavai biztossá tették, hogy sem a spanyol veterán, Pedro de la Rosa, a McLaren-tesztpilóta, Gary Paffett, és a DTM-menő ifjú tehetség, a skót Paul di Resta sem kap versenyzési lehetőséget 2009-ben.