A legnagyobb ferraris

A legnagyobb ferraris

Az Eurosport honlapján nemrég rendezett olvasói szavazás szerint a maranellói alakulattal 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet nyerő Michael Schumacher lett a Ferrari valaha volt legjobb pilótája. A német szupersztár egyedül a szavazatok 74 százalékát söpörte be, sem a korábbi, sem az utána következő világbajnokok nem értek a nyomába sem.

Schumi mögött a második helyen alig tíz százalékkal az argentin legenda, az ötszörös – de a Ferrari színeiben csak egy idényben diadalmaskodó – bajnok, Juan Manuel Fangio végzett. A Fangióhoz hasonlóan ferraris bemutatkozó évében rögtön bajnoki címet nyerő finn, Kimi Räikkönen a szavazatok nyolc százalékát gyűjtötte be, rajtuk kívül pedig csak a Ferrarinak 1975-ben és 1977-ben dicsőséget hozó Niki Lauda szerzett valamire való voksot, az osztrák a válaszadók öt százalékának volt a kedvence.

Három bajnok osztozott 1-1 százaléknyi szavazaton: Alberto Ascari (1952-53), Mike Hawthorn (1958) és az eddig egyedüliként motorkerékpáron és a Forma-1-ben is a végső győzelemig jutó John Surtees (1964), míg az 1979-es győztes, a dél-afrikai Jody Scheckter alig pár tucatnyi voksával a Ferrari legkevésbé kedvelt bajnoka lett.