Bár idén egyetlen pilóta sem volt, aki a pénze miatt versenyzett volna, a Toyotával kötött motorszállítói megállapodás miatt talán a williamses japán, Kazuki Nakajima állt legközelebb ahhoz, amit fizetős versenyzőnek nevezhetnénk. Ennek ellenére az újonc nem teljesített rosszul, a pocsék autóval is felcsipegetett időnként néhány pontot, a jóval nevesebb csapattársa, Nico Rosberg pedig épp csak annyi ponttal előzte meg év végén, amennyit szerencsés szingapúri második helye ért.

Nakajima nem szégyenkezhet bemutatkozó idénye miatt, de 2009-ben erősebb szezont akar.  

“Nagyon jó lenne az ideinél jobb eredményeket szerezni, esetleg egy dobogót is. Nagyon sokat tanultam arról, hogy mit is jelent Forma-1-es pilótának lenni, de mindig lehet fejlődni” – mondta a csapat honlapján megjelent interjújában a 23 éves versenyző.

Nem sokkal maradt el Rosbergtől

Nem sokkal maradt el Rosbergtől

Nem sokkal maradt el Rosbergtől


“Úgy gondolom, hogy jó első év volt, persze nyilván nem tökéletes. Nem volt könnyű, amikor az autónak nem feküdt a pálya, de úgy érzem, hogy sikerült egész idény alatt fejlődnöm, ami újoncként nagyon fontos. A legjobb futamom talán a szingapúri volt. Nagyszerű esemény volt, lenyűgöző hangulattal, a csapat Nico révén dobogós helyezést szerzett, és én is pontot szereztem egy nehéz verseny után. A legrosszabb Bahrein volt, ahol a rajtnál lefulladtam, a mezőny végére kerültem, ki is pördültem, nagyjából végig csak a felzárkózáson dolgoztam” – értékelt Nakajima.