Fel kellene hívni Alonsót...

Fel kellene hívni Alonsót…

Az olasz sajtó idén nem először elégedetlenkedik Kimi Räikkönen teljesítmény miatt, mostanra azonban, hogy világossá vált, hogy a világbajnok nem képes megvédeni a címét, már a lecserélését is felvetette a legnagyobb sportlap, a Gazzetta dello Sport.

“Fel kell tennünk a kérdést: vajon okos dolog volt meghosszabbítani Räikkönen szerződését? [A Ferrari elnöke] Montezemolo olyan csatárként jellemezte a finnt, aki a gólt keresi, de Kimi inkább egy szerelőnek tűnik, aki elhagyta az autó kezelési útmutatóját. Még két versenye van, hogy segítsen Massának, és bizonyítsa, hogy megvan még benne a tűz. De ha így folytatja, a Ferrarinak fel kell hívnia Alonsót” – írta a Gazzetta.

1979 ferraris világbajnoka, Jody Scheckter szerint a csapat túl elnéző a világbajnokkal szemben, az egykori legendás csapatfőnök, a “Commandatore”, Enzo Ferrari biztosan nem bánna vele ilyen kesztyűs kézzel, ilyen szereplés mellett. A dél-afrikai szerint is Alonso kellene a csapatnak.

“Szerintem a Ferrarinak valaki olyanra van szüksége, mint Alonso, akinek van személyisége, és képes irányítani a dolgokat” – nyilatkozta Scheckter egy spanyol lapnak.

Alonso azonban nem készül az olasz csapathoz, a kétszeres világbajnok a héten újra, már sokadjára kijelentette, hogy erre nincs esély a közeljövőben:

“Ennek az esélye nulla. A Ferrari már bejelentette a jövő évi felállását, nem létezik ilyen lehetőség” – mondta a spanyol a Cadena SER rádióban.