A williamses Nico Rosberg szerint a csapatnak csak az eső jelenthet esélyt a pontszerzésre a hétvégi Japán Nagydíjon. Rosberg a két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíj előtt azt jósolta, hogy talán a délkelet-ázsiai városállam utcáin lesz utoljára lehetőségük jó eredményt elérni, ugyanis az utcai versenyeken elég jó FW30-asnak a japán, a kínai és a brazil pálya nem nagyon fekszik majd.


Rosberg pályafutásának legjobb eredménye, a szingapúri második hely után most jóval kevesebbet vár: “Szingapúr után szeretnénk Japánban is megőrizni a lendületet. A Fuji pálya nem a legkedvezőbb az autónk számára, de az időjárás komoly szerepet játszhat a hétvégén. Tavaly égszakadás volt, és idén is komoly esély van a csapadékra. Ha így lesz, esélyünk lehet egy jó eredményre, mert az autónak fekszik a vizes pálya” – mondta Rosberg, aki valóban nem ment rosszul az idei esős versenyeken, bár a szerencse nem állt mindig mellé, így a Brit Nagydíjon baleset, míg Monzában a gumistratégia miatt szállt el a pontszerzés.

Esőtánc és lámpaláz a Williamsnél 3


Kazuki Nakajima, aki szintén ügyes volt az esőben, Silverstone-ban és Monacóban is pontokkal fejezte be a futamot a vizes pályán, és legutóbb Szingapúrban is elcsípte a nyolcadik helyet. A japán versenyzőnek azonban nehéz dolga lesz a hétvégén, ugyanis a mezőny egyetlen hazai versenyzőjeként lép majd pályára, úgy, hogy a Fuji pálya tulajdonosa a támogatója és a csapat motorszállítója, a Toyota.

“Azt hiszem, lesznek szurkolói elvárások, hiszen én vagyok az egyetlen japán pilóta jelenleg, egy kicsit jobban is izgulok a mostani verseny miatt. Persze nagyszerű lesz a hangulat, igyekszem mindent megtenni, hogy nyugodt maradjak, élvezzem a hétvégét, és talán szerezzek néhány pontot” – nyilatkozta a 23 éves újonc.