A végére alig látott

A végére alig látott

Fernando Alonso szerencsés szingapúri győzelme után nem ünnepelt látványosan a dobogón, de nem azért, mert nem örült a diadalnak, hanem mert a végletekig kifáradt, már-már az ájulás kerülgette a spanyolt.

“Nagyon fáradt voltam a dobogón. Nem volt kedvem a mozgáshoz, elég gyenge voltam. Ez a verseny nagyon hosszú volt. Monacóban 260 kilométert megyünk, itt pedig 300 volt. Az itatórendszerem is elromlott, szokás szerint a legnehezebb futamon. A dobogón karikák ugráltak a szemem előtt, nem ismertem fel az embereket. A lámpák is a szemünkbe világítottak, nem élveztem igazán” – mondta a kétszeres világbajnok.

Persze nem Alonso a nyápic, a futam talán az egyik legmegterhelőbb a jelenlegi versenynaptárban. A két órás futamon az óra járásával ellentétes irányú, bukkanókkal zsúfolt pályán körönként 23 kanyart kellett teljesítenie a versenyzőknek a szűk falak között, miközben 30 Celsius fok körüli  hőmérséklet, és nagyon magas páratartalom szívta ki belőlük az erőt.

“Nagyon megterhelő pálya, nem számítottam erre. Borzasztó sokat kell dolgozni az autóval, hogy sikerüljön a jó kör – talán kétszer annyi energiát igényel, mint egy kör Monacóban. Egy kör itt felér két monacói körrel” – mondta Lewis Hamilton a hétvégén.