A McLaren elégedetten zárhatta a szingapúri versenyhétvégét, ugyanis annak ellenére, hogy Lewis Hamilton csak a dobogó harmadik fokáig jutott, a Ferrari nullázása miatt hétpontosra növelte előnyét a bajnokságban, és a csapat még a konstruktőri küzdelemben is átvette a vezetést.

Hamilton tavaly az utolsó három futamon 17 pontos előnyt veszített el, de idén a McLarennél más hozzáállással versenyeznek majd a hajrában, nem feltétlenül a győzelem lesz a cél a versenyeken.

Idén nem akarnak újra hibázni

Idén nem akarnak újra hibázni

Idén nem akarnak újra hibázni


“Jó eredmény. Persze egy harmadik hely után nem lehetünk euforikusak, de ha realista akarok lenni, akkor ha délelőtt azt mondták volna nekem, hogy hétpontos előnyt szerzünk a pilóták, és egypontos vezetést a konstruktőrök bajnokságában, akkor azonnal elfogadtam volna” – mondta a McLaren második embere, Martin Whitmarsh.

“Ha kritikát kell megfogalmaznunk a tavalyi évvel kapcsolatban, akkor az az, hogy nem voltunk elég fegyelmezettek. Győzni akartunk, és túl sokat vállaltunk, amikor nem volt rá szükség – a bajnokságot pedig nem így lehet megnyerni. A tavalyi év nagyon jól példázza ezt” – folytatta.

Whitmarsh szerint Hamilton is tudatosabban versenyzett Szingapúrban, mint egy évvel ezelőtt, ő is tudja már, hogy mi a tét.

“Lewist bosszantotta, amikor beszorult David Coulthard mögé. David persze futotta a saját versenyét, és ez Lewisnak körönként egy másodpercébe került. Tavaly jóval korábban előzött volna, vagy a pályán kívül kötött volna ki. Most nagyon éretten csinálta, azt hiszem sokat tanult. Okos srác.”

Szingapúr után Hamilton is inkább a biztosra megy a maradék három futamon.

Kifizetődött az óvatosság

Kifizetődött az óvatosság

Kifizetődött az óvatosság


“A vasárnap szerzett hat pont természetesen nagyon fontos a bajnokság szempontjából. Most már mindkét bajnokságban vezetünk, és nagyon oda kell figyelnünk a az utolsó három versenyen. Korábban is mondtam már, hogy az egyenletes teljesítmény dönti majd el a címet, és nagyon örülök, hogy ez működött is Szingapúrban. Csak harmadik lettem, de ennél nem is kellett több – nem akarok kockáztatni és pontokat veszíteni, sosem lehet tudni, hogy mi fog történni. A versenyen a legjobbkor hoztuk a legjobb döntéseket, az autó pedig fantasztikus volt. Szépen haladok ezután is futamról futamra, de szem előtt tartom majd a legfőbb célt is” – mondta Hamilton a verseny után.