A Szingapúri Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában a Nick Heidfeld és Rubens Barrichello feltartásos incidensbe keveredtek. A bokszbejáratnál a BMW német versenyzője ugyan lassított, de a kijelölt bejárati zónából visszatért a versenyívre, ahol elrontotta Barrichello gyors körét.

A pilóták által már a versenyhétvége kezdetén megkritizált bokszbejáraton egyébként már módosítottak egyszer, péntekről szombatra a bejárati sávot kijelölő vonalat meghosszabbították jóval a kanyar előttre, de ahogy látszik, ez nem volt elég.

Heidfeld a feltartásért három helyes rajtbüntetést kapott, így az időmérőn megszerzett hatodik helyett a kilencedik rajtkockából indul a futamon. Arról nem tudni, hogy a bevett gyakorlattól eltérően miért nem öt hellyel sorolták vissza a németet.

Az esetet egyébként Barrichello sem úszta meg büntetés nélkül, a brazil 10 ezer eurót fizethetett, amiért elrontott köre után egyszerűen bevágott a bokszutcába, és nem a kijelölt lassítósáv használatával ment be.

Barrichellót is elkaszálták

Barrichellót is elkaszálták

Barrichellót is elkaszálták


A büntetés után Heidfeld így nyilatkozott a történtekről:

“A GPS rendszer nem működik itt. Általában elég jól tud tájékoztatni a csapat az érkező autókról, de itt nem megy. Vagy nem mutat semmit, vagy rossz helyen mutatja a rossz autókat. A csapat emiatt nem szólt most. A pálya utolsó szakasza nagyon szűk, és figyeltem is a tükröt, de nem láttam senkit. Amikor észrevettem Rubenst, igyekeztem a lehető legkevésbé az útjába kerülni, de úgy látszik nem sikerült eléggé.”

A német szerint első sorban a verseny szervezői a felelősek: “Már a hétvége kezdete előtt világos volt, hogy gondok lesznek a bokszutca be- és kijáratával, nem értem, hogy miért nem foglalkoztak ezzel rendesen!”