Jó eséllyel indul a hétvégén

Jó eséllyel indul a hétvégén

A világbajnokság harmadik, de még valódi esélyese, a BMW-s Robert Kubica kollégáihoz hasonlóan nagyon kíváncsian várja a hétvégi Szingapúri Nagydíjat.

“Nagyon várom Szingapúrt, hiszen ez a nagydíj a második új verseny idén. Új pályán versenyezni mindig izgalmas, nagyon élvezem. Annak pedig még jobban örülök, hogy utcai versenyről van szó, ugyanis odavagyok az utcai pályákért!”

Amellett, hogy új utcai pálya kerül a naptárba, a Szingapúri Nagydíjnak lesz még egy különlegessége, hiszen a sport történetének első éjszakai futama lesz, azonban Kubica számára ez nem jelent túl sokat.

“Sokan izgalmasnak tartják, hogy este versenyzünk majd, de a pilóták szempontjából szerintem nincs sok különbség, hogy nappali vagy mesterséges fénynél megyünk. Az időjárást illetően vannak még kérdőjelek, eső is lehet, de  biztos vagyok benne, hogy az FIA mindent megtesz majd, hogy biztonságos legyen a futam” – magyarázta a 23 éves versenyző.

A lengyel egyébként bizakodva tekinthet a hétvége elé, hiszen az idei utcai vagy utcai jellegű pályákon – melbourne-i kiesésétől eltekintve – jól szerepelt: Monacóban 2. lett, Montrealban győzött, Valenciában pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Bár Szingapúr előtt matematikailag még hat esélyese van a bajnokságnak, a 64 pontjával harmadik helyen álló Kubica az utolsó, aki még tényleg elviheti a címet idén. A BMW-nél s komolyan gondolnak erre, de a csapatfőnök azt is kiemeli, hogy csapatsorrendet nem állítanak fel ezután sem.

“Robertnek még lehetősége van az élen végezni a világbajnokságban. De hierarchia nincs, azaz egyik versenyzőnk sem első vagy második számú. Ugyanazok erőforrások, támogatás, és tudás jár mindkét pilótánknak” – nyilatkozta Mario Theissen.