Már csak a lehulló koncra várhat?

Már csak a lehulló koncra várhat?

Kimi Räikkönen sorozatban harmadik, monzai nullázása után 21 pont hátrányba került az élen álló Lewis Hamiltontól, és csapattársa, Felipe Massa is 20 ponttal előzi meg. A finn ennek ellenére is csak a győzelemre hajt a hétvégén, bár a cím megvédése szinte már lehetetlen.

“A legfontosabb győzni. A bajnokság úgy áll, ahogy, és már nem csak az én eredményeimen múlik, hanem az ellenfelekén. Elméletileg még van esélyem, de már nem én irányítok. Tavaly nagyon jó volt az autó az idény második felében, és sikerült többször is nyernem, idén ez sokkal nehezebb” – mondta Räikkönen.

“Mindent beleadok majd Szingapúrban is, a győzelemért hajtok, továbbra is az a fő cél. A legjobbat kell nyújtanom az utolsó négy futamon, és majd meglátjuk, mi lesz. Sokszor mondtam már: csakis a győzelem a cél, ez az autóversenyzés lényege, nem egyszerűen versenyezni vagyok itt, hanem nyerni”

A többi versenyzőhöz hasonlóan Räikkönen is nagyon várja az első éjszakai futamot, és az esőtől sem tart:

“Nagyon vártam már szeptember 28-át. Persze ha az utcai pályákon elért idei eredményeimre gondolok, nem lehetek túl optimista, de szeretem az ilyen pályákat. Hatalmas élmény, amikor a jól beállított autóval a falak között száguld az ember. Nem hiszem, hogy gondot jelent majd, hogy éjszaka versenyzünk. Én későn kelő típus vagyok, jól tudok majd alkalmazkodni a szokatlan időponthoz. Azt mondják, hogy Szingapúrban minden este esik. Nem aggódom túlságosan emiatt, hiszen mindenki ugyanolyan körülmények között versenyez majd. Szerintem van esélyem megnyerni a maradék négy futamot, mindent megteszek majd, hogy segítsem a csapatot” – utalt Räikkönen arra, hogy esetleg segíti majd Massát, ha úgy alakul.