A szingapúri Straits Times egy mai riportjában arról tudósít, hogy a Forma-1-es futam nem csak a vendéglátóiparon lendít nagyot, jelentősen megnőtt az elit escorthölgyek iránti érdeklődés is.

A luxuskurvákat – bocsánat, kísérőket – közvetítő egyik ügynökség tulajdonosa, egy bizonyos Prince Wong így lelkendezett: “Idén ez a legjobb hétvégénk!”

A szingapúri napilap szerint 20 százalékkal nőtt a kereslet az elitpartnerek iránt, egy meg nem nevezett közvetítő szerint volt olyan hölgy, akinek hatórányi munkájáért 40 ezer szingapúri dollárt (több mint 4,5 millió Ft) fizettek.  

A közvetítők azt is kiemelik, hogy a kliensek többsége kimondottan válogatós, “olyan kísérőket keresnek, akik nem látszanak annak” – fogalmazott az egyik klub tulajdonosa, aki többek között stewardesseket, tanárnőket, üzletkötő hölgyeket, sőt még egy ügyvédnőt is foglalkoztat.  

Minden megszólaló kiemelte azonban, hogy a szexuális szolgáltatások nem tartoznak az alkuba, az ilyesmikről kizárólag az érintett hölgy és kliense egyezhet meg. Szingapúrban egyébként legális a prostitúció.