Sebastian Vettel két héttel ezelőtti olaszországi győzelme után a Forma-1 világa egyöntetű elismeréssel tekintett a fiatal németre, de főleg hazájában már egy kicsit túlzásba vitték a felhajtást. Michael Schumacher arra figyelmeztet, hogy a fiatal versenyzőre nem a következő Schumiként kell tekinteni, saját érdemei alapján jár neki az elismerés:

“Hagyják már békén szegény srácot! Én is mindig utáltam, amikor másokhoz hasonlítgattak, nem szeretném, hogy ő is ebbe a helyzetbe kerüljön. Megáll a saját lábán, semmi kétségem e felől” – mondta a hétszeres világbajnok a német Bildnek. Itt követjük meg Vettelt, ugyanis győzelme után bizony mi is az új Schumacherként ünnepeltük, mentségünkre legyen mondva, dicsérni kívántuk az ifjú titánt.

Schumacher szerint már csak azért sincs sok értelme az ő kezdeti sikereit és Vettel mostani

Csapattársakként már győztek egyszer

Csapattársakként már győztek egyszer

Csapattársakként már győztek egyszer


eredményeit egymás mellé állítani, mert “a jelent nem lehet összevetni a 20 évvel ezelőtti időkkel.” A szupersztár azonban, aki egyébkén a legutóbbi Race of Champions gálán Vettel csapattársaként aratott győzelmet a nemzetek kupájában, megérti honfitársait:

“Látom, hogy mi jár az emberek eszében. Németországnak kell egy olyan sztár, mint Vettel, akiért lehet szurkolni, akivel együtt lehet szomorkodni. Kétségkívül kedves srác, aki megérinti az embereket, és láthatóan élvezi, amit csinál” – értékelte Schumi a 20 éves pilótát.