Sebastien Buemi szinte bizonyosan bekerül jövőre a Forma-1-be. Erről Franz Tost a Toro Rosso csapatvezetője beszélt. A 19 éves svájci pilóta amellett, hogy a Red Bull tesztpilótája – ő is bemutatózott Siófokon – idén a GP2-ben versenyzett, ahol hatodik lett.  

Buemi szerdán a Toro Rosso versenyautóját tesztelte Jerezben, ahol végül a harmadik leggyorsabbként zárt, a csapat pedig elégedett volt vele. “Sebastien tökéletes munkát végzett. Sűrű napot állítottunk össze és teljesítette az elvárásainkat. Volt néhány igazán jó körideje, keményen dolgozott, jól együttműködött a mérnökeinkkel és remek visszajelzésekkel szolgált”- mondta Tost még tegnap a versenyzőről.


Aztán este megbeszélést folytatott a Red Bull tulajdonosaival, ami után izgalmas dologról számolt be a svájci Le Matin lapnak. “A héten látottak alapján úgy vélem, ha sikerül egy tapasztalt versenyzőt találnunk mellé, vállalhatjuk a kockázatot, hogy 2009-re szerződtessük Sebastient” – ez lehetne egy általános mondat is, de vezető megfejelte még: “Ezt tekinthetik úgy, mint egy hivatalos bejelentést”- mondta.

És, hogy miért esett Buemira a választás? “Nagyon-nagyon tehetséges, ezen kívül mi is a Red Bull családhoz tartozunk, így természetesen támogatjuk a pilótáikat” – válaszolt a vezető. Buemi már hosszú ideje a Red Bull fiatal tehetségeket támogató programjának tagja. Tost ugyanakkor azt is leszögezte, hogy még nem írták alá a szerződést.

Viszont a fenti kijelentés fényében Sebastien Bourdais-nek, a Toro Rosso versenyzőjének nem jut hely jövőre a csapatnál, hiszen bár négy bajnoki címet szerzett a ChampCarban, a Forma-1-es tapasztalata kicsi. Bueminek így már csak azon kell szurkolnia, találjanak egy öreg rókát mellé, talán Sato lesz az?