Bár az utóbbi három futamon egyáltalán szerzett pontot és már 21 pontos hátrányban van a világbajnok éllovas Lewis Hamiltonhoz képest, és bár szerinte is csodára lenne szüksége a címvédéshez, Kimi Räikkönen nem adja fel.

A világbajnoki címvédő továbbra sem gondol arra, hogy csapattársát Felipe Massát támogassa, aki mindössze egy pontra van a McLaren újoncától. Jelenleg Mugellóban tesztel, ahol természetesen újra firtatták a kérdést az újságírók:

Ki akar elsőszámú lenni?

Ki akar elsőszámú lenni?

Ki akar elsőszámú lenni?


“Nem érzem úgy, hogy második számú versenyző lennék. Tovább próbálkozom, olyan keményen, ahogy csak bírok” – mondta Räikkönen a La Stampa című olasz lapnak. “Nem lesz egyszerű [megvédeni a címet], de soha sem tudhatjuk.

Versenyről-versenyre tervezek és nem rágódom azon, ami a múltban történt. Most számos beállítást kipróbáltunk, hogy javítsunk a teljesítményen”- tette hozzá a Ferrarival első közös évükben bajnokságot nyerő finn, aki azt is leszögezte, továbbra is az elsőszámú célja, hogy megnyerje a világbajnoki címet.

A pilóta a következő versenyekre fejlesztett új aerodinamikai elemeket is kipróbált, de mellette szakított időt arra is, hogy kipróbálja a csapat szimulátorában az új szingapúri pályát, amelyen idén először versenyeznek majd, ráadásul este. “Érdekes lesz a kivilágított pályán hajtani. A valódi autót vezetni, és a szimulátorban gyakorolni, az két teljesen különböző dolog. A szimulátor csak egy játék” – mondta.

Négy verseny van hátra, ahol Räikkönen maximum 40 pontot szerezhet, így elméletileg még megnyerheti bajnokságot, de arra is szüksége lenne, hogy Hamilton és Massa a jelenleginél sokkal gyengébben teljesítsen.