Kimi Räikkönen Monzában sorozatban harmadszor nem szerzett pontot, így hátrány 21 pontra nőtt a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött. A finn azonban tavaly is 17 pontos hátrányból küzdötte magát az élre három futam alatt, idén pedig még négy verseny van hátra – semmit sem lehet kizárni…

“Néha elég nehéz lenyelni a dolgokat, amikor az ember nyomja, mindent belead, de csak nem mennek jól a dolgok. Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az ember tudja, hogy nem így lehet bajnokságot nyerni. Még nincs vége, de most már csodára lesz szükségem, kétszer kell ugyanabba a folyóba lépnem. A tavaly történteket sosem felejtem el, ismételni akarok” – mondta a világbajnok.

“Nem alakulnak jól a dolgaim, de ettől még nem vesztem el a lelkesedésemet. Idén is győzni akarok. Sosem lehet tudni, hogyan alakul a verseny, nem lehet tervezni” – tette.

A finn elismerte, hogy a monzai nedves körülmények közt nagyjából használhatatlan volt az autó, így attól tart legjobban, hogy az utolsó versenyeken is esni fog:

Csak eső ne legyen!

Csak eső ne legyen!

Csak eső ne legyen!


“Az Olasz Nagydíjon is ugyanaz volt a probléma, mint már korábban néhányszor: bizonyos körülmények között, különösen hűvös időben és esőben alig tapad az autó. Nem felejtettem el, hogy hogyan kell vezetni az esőben, de ha nincs tapadás, akkor nem sokat lehet tenni. Amikor a pálya elkezdett felszáradni, az autó nagyon jó lett, olyan volt, mintha felkapcsolták volna a lámpát – de akkor már késő volt. Úgy néz ki, hogy most már minden egyes versenyen esni fog, pedig épp elég vizet kaptunk már Monzában. Megoldást kell találnunk erre még az idény vége előtt!”